[SF] Uitslag kwalificatie Zolder

Peterselieman
Kasper Andersen heeft voor FC Midtjylland de poleposition van de eerste Superleague Formula-race op Zolder voor zich opgeëist. De Deen bleef in de kwalificatie John Martin (Glasgow Rangers) en Adrian Valles (Liverpool FC) voor.

De Nederlandse coureurs, allemaal uitkomend in dezelfde groep, beleefden een teleurstellende dag vandaag tijdens de kwalificatie van de tweede ronde Superleague Formula op het Belgische circuit Zolder.

Dominick Muermans, rijdend in de PSV Eindhoven-auto, is tot nu toe de pechvogel van het weekend. Gisteren kon hij, op zijn 25e verjaardag, vanwege versnellingsproblemen nauwelijks testrijden. Vandaag reed hij in de 3e ronde van de baan en kwam in de grindbak en tegen de omheining terecht. Muermans: "Ik reed vol op de aanval en ging steeds sneller. Maar in de eerste chicane van de derde ronde stuurde ik te vroeg in waardoor ik een stukje van de bocht raakte. Mijn auto raakte uit balans, de achterkant schoot weg en ik kon de bak en muur niet meer ontwijken. Ik hoop dat het morgen beter gaat, want ik wil heel graag iets laten zien aan de PSV-fans die komen."

Ook Yelmer Buurman, in zijn RSC Anderlecht-bolide, had een baaldag en eindigde op de vijfde plaats in de kwalificatiegroep, net een plek te laag om door te gaan naar de volgende ronde. Buurman: "Tijdens mijn snelste ronde kwam net een andere auto voor mij op de baan en hij liet mij niet voorbij gaan. Daarna was er een gele vlag voor Muermans en moesten we ook inhouden. Toen we wel weer voluit konden rijden waren mijn banden al niet meer optimaal. Ik hoop dat we morgen regen hebben, dat heeft me vorig jaar ook een goed resultaat opgeleverd." Buurman behaalde vorig jaar in de tweede race van de Superleague Formula de derde plaats.

Ho Pin-Tung, de derde Nederlander die in actie komt tijdens dit seizoen, had ook last van de gele vlag. "Ik had het idee dat ik in mijn snelste ronde zat maar ik moest afremmen, echt jammer. Ik hoop dat het morgen regent, dan kan ik makkelijker inhalen. Anders is dat heel lastig hier."

Van de Nederlanders start Yelmer Buurman als Negende. De Anderlecht-rijder staat hiermee voor Ho-Pin Tung die als dertiende mag vertrekken, terwijl Dominick Muermans als achttiende en laatste van start moet gaan.

De races in de Superleague Formula starten morgen om 11.30 uur en 15.00 uur. De coureur die over de twee races de meeste punten voor het kampioenschap behaald zal ook tot weekendwinnaar worden uitgeroepen. Behalve veel fans van lokale clubs RSC Anderlecht en PSV Eindhoven worden ook verschillende spelers van beide clubs verwacht.