Hamilton wil zich in Hongarije bewijzen

Sjors (Sj0rSz)
Lewis Hamilton kijkt reikhalzend uit naar de Grand Prix van Hongarije, die volgend weekend wordt verreden. De Brit, die in dienst van McLaren rijdt, zou graag een goed resultaat neerzetten, aangezien vorig weekend nieuwe onderdelen op zijn bolide waren geïnstalleerd.

In Duitsland kwam Hamilton pas als laatste over de finish. De oorzaak hiervan was een lekke band, die hij in de eerste bocht opliep. De Brit hoopt op de Hungaroring op een mooie finishpositie. "Het is net een kartcircuit," blikte hij vooruit.

Hamilton vervolgde met de woorden: "Er zijn veel bochten en de enige plek waar je een beetje rustig aan kan doen, is het rechte stuk, dat eigenlijk ook maar erg kort is. Verder is er weinig grip, waardoor inhalen niet makkelijk is, maar ik vind het een mooi circuit. In 2007 won ik hier en vorig jaar stond ik op pole."

"Het circuit vereist een erg consistente en precieze rijstijl. Als je te hard pusht verlies je eerder tijd, dan dat je wat wint," aldus de coureur over het circuit in Hongarije. "Gezien het potentieel dat we in Duitsland toonden, hoop ik op een goed resultaat, waarmee we kunnen bewijzen dat de verbeteringen van de afgelopen weken zeker hebben geholpen."