FC Groningen zoekt naar doelpuntmaker

Sjors (Sj0rSz)
De transfer van spits Marcus Berg naar het Duitse Hamburger SV werd vrijdag na lang onderhandelen afgerond. FC Groningen houdt een aanzienlijk transferbedrag over aan de overgang, maar levert wel veel doelpunten in.

Sinds zijn debuut voor FC Groningen op 18 augustus 2007 liet de 22-jarige Zweed 44 keer het net bollen in 69 officiële wedstrijden. Door zijn productie gaat Berg de geschiedenis in als de op drie na productiefste buitenlander ooit in de historie van FC Groningen, zo berekende VI. Alleen Mariano Bombarda, Rob McDonald en Erik Nevland scoorden vaker voor de Noorderlingen in officiële duels.

Berg was 32 keer trefzeker in de Eredivisie, scoorde vier keer in het toernooi om de KNVB beker en trof acht keer doel in de play-offs om Europees voetbal. Met name FC Utrecht had te lijden onder de trefzekerheid van de Zweed. In zes duels met de Domstedelingen passeerde Berg de doelman van FC Utrecht acht keer.

De eindscore van het afgelopen seizoen voor Berg was 26 doelpunten in 38 duels (Eredivisie, KNVB-beker en play-offs). Alleen Martin Drent en Peter Houtman waren ooit trefzekerder in een seizoen voor FC Groningen.