[Upd] Renard niet naar Heerenveen

Peterselieman
Hoewel KV Mechelen eerder deze week nog verklaarde dat het niet wil meewerken aan een vertrek van doelman Olivier Renard naar sc Heerenveen, is de transfer van de 30-jarige sluitpost nog niet van de baan.

Tegenover het Belgische medium Het Nieuwsblad bevestigde Renard dat beide clubs sinds donderdag onderhandelen over een transfer. Heerenveen-trainer Trond Sollied is al even op zoek naar een nieuwe doelman.

Mechelen is niet voornemens Renard zomaar te laten vertrekken. Financieel directeur Thierry Steemans sprak reeds met de manager van Renard over een nieuw contract. De doelman is op zijn beurt bereid te luisteren naar het voorstel van Heerenveen. Renard speelde in zijn loopbaan voor onder meer Udinese en Standard Luik.

Update

Doelman Olivier Renard komt definitief niet naar sc Heerenveen. Zijn werkgever KV Mechelen heeft het contract met de 30-jarige sluitpost met twee jaar verlengd.

"Al snel bleek dat Heerenveen geen grote transfersom over heeft voor een doelman van dertig jaar. Fair enough, maar voor enkele honderdduizenden euro's laten wij Renard niet gaan," verklaarde Mechelen-voorzitter Johan Timmermans vrijdag in de Gazet van Antwerpen.

"Olivier heeft hier sowieso nog een contract voor twee jaar en die verbintenis wordt nu aangepast. We doen er nog eens twee jaar bij zodat Renard tot zijn 34ste bij KV Mechelen speelt."