Voorlopig geen teamorders bij Red Bull

Peterselieman
Red Bull Racing heeft vrijdag nogmaals bevestigd dat beide coureurs vrij zijn om tegen elkaar te racen, ondanks dat ze in het kampioenschap nog achter Jenson Button staan. De Brit zegt er blij mee te zijn dat Mark Webber en Sebastian Vettel elkaar punten afsnoepen.

Teambaas Christian Horner wil pas een van de rijders het voordeel geven als deze echt voor de titel kan gaan. "We geven evenveel steun aan beide rijders. Er is maar 1,5 punt tussen hen, dus ze zijn beide in de race om het rijderskampioenschap. Het is nog een lange weg om Jenson Button in te halen. Als we het punt bereiken dat één significant voor staat of theoretisch onmogelijk wordt voor iemand om de titel te pakken, dan zijn het beide teamspelers en zal de een de ander gaan ondersteunen mocht het nodig zijn. Ons doel is om met beide de leidende Brawn zo snel mogelijk in te halen."

Horner benadrukt dat hij een zeer goed rijdersduo binnen heeft gehaald. "Onze rijders staan beiden aan de top in verschillende fases in hun carrière en ze pushen elkaar hard. Ik denk dat we momenteel de beste rijders line-up in de Formule 1 hebben; beide rijders worden gelijk behandeld binnen het team en voorzien van gelijk materiaal."