Webber: "Vettel geen concurrent"

Peterselieman
Mark Webber boekte afgelopen zondag op de Nürburgring zijn eerste overwinning uit zijn Formule 1-carrière. De Australiër naderde hierdoor zijn teamgenoot Sebastian Vettel in het klassement tot op 1,5 punten. Toch zal het volgens hem niet tot problemen gaan leiden.

"Het is eigenlijk ongelooflijk simpel. Ieder van ons doet gewoon zijn uiterste best," zei Webber. "We weten dat de kwalificatie op zaterdag heel erg belangrijk is en de ene keer doet Sebastian het iets beter, en de andere keer ben ik iets sneller. Er is bovendien ook geen sprake van een rechtstreeks gevecht tussen ons. Er rijden namelijk ook nog een heleboel andere coureurs mee."

"Sebastian en ik zullen elkaar waarschijnlijk nog regelmatig tegenkomen tijdens de races en we zullen in het klassement in elkaars buurt blijven, tot een van ons een mindere race heeft. Voor het team is het een luxe om twee rijders te hebben die zo aan elkaar gewaagd zijn. Het ziet er nu goed voor ons uit in het constructeurskampioenschap." Daarin staat Brawn GP met 112 punten nog wel eerste, maar Red Bull Racing volgt inmiddels met 92,5 punten op vrij korte afstand.