Voigt: "Eén van de leukste etappes"

Sjors (Sj0rSz)
De tiende etappe in de Tour de France, die gisteren werd verreden, werd zonder interne communicatiemiddelen afgelegd. Inmiddels is gebleken dat het geen succes was, aangezien veel ploegen tegen deze maatregel protesteerden.

Jens Voigt was ook één van de renners, die vooraf niets te maken wilde hebben met het idee om zonder 'oortjes' te rijden. Toch had de Duitser na afloop van de rit geen klachten. "Ik was niet bang voor een gebrek aan communicatie met de ploegleiderswagens," liet hij weten. "Integendeel, we deden het rustig aan en dat was erg plezierig. Eerlijk gezegd is fietsen stukken moeilijker als er een ploegleider in je oor schreeuwt."

"Iedereen was rustiger, het was gezellig en we hebben genoeg tijd gehad om te praten. Het was één van de beste etappes in de Tour die ik ooit heb gereden. Maar het was natuurlijk niet spannend," ging de renner van Team Saxo Bank verder, die overigens niet van een pact in het peloton wilde spreken. "Iedereen was bang om een fout te maken en dus deed niemand iets. Het was wel jammer dat we pas veel later hoorden dat Arvesen gevallen was. Dat hoorden we tien minuten later, toen we allemaal voorin het peloton zaten. Dus moest een renner van een ander team hem helpen."

Niki Terpstra liet precies het tegenovergestelde weten. De renner van Team Milram was blij dat er een rit zonder communicatiemiddelen werd afgelegd, maar vond de rit erg saai. "Als je een eenmalig experiment houdt, krijg je een overgecontroleerd wedstrijdverloop zoals vandaag," was zijn reactie. "Het heeft pas zin als je het een hele Tour doet. Ik denk overigens wel dat ik één van de weinigen in het peloton ben die tegen de oortjes is."