Zeeman: "Te belangrijk om dagen te verspillen"

donroyco
Het Skil-Shimano team sloot zich vandaag niet aan bij het protest tegen het verbod op de 'oortjes' in de tiende etappe van Limoges naar Issoudun.

"Ik ben niet tegen het gebruik van de oortjes. Ik vind het belangrijk om de renners tijdens de wedstrijd te coachen en innovatie hoort nu eenmaal bij de sport. Maar het standpunt van de ploeg is dat we deze discussie niet in de Tour de France willen voeren", vertelde Merijn Zeeman, ploegleider van Skil-Shimano, in Issoudun.

"Het was al heel lang bekend dat we deze etappes geen communicatieapparatuur mochten gebruiken. Wij hebben dan ook gewoon onze eigen wedstrijd gereden. De Tour de France is voor ons veel te belangrijk om dagen te verspillen. Thierry Hupond heeft vandaag vol voor de overwinning gereden, jammer alleen dat het niet gelukt is."

Zeeman had echter geen rustige dag in de ploegleiderswagen, zonder communicatieapparatuur. "Ik reed vandaag achter de kopgroep met Thierry Hupond en nu moest ik vaker naast de groep gaan rijden als ik hem informatie wilde geven. Je moet goed anticiperen op de situatie. Ook hebben we meer aandacht besteed aan de voorbespreking zodat iedere renner precies wist wat er van hem verwacht werd in de koers."