Webber uitgelaten na eerste racewinst

Peterselieman
Red Bull Racing-coureur Mark Webber behaalde op de Nürburgring de eerste overwinning uit zijn F1-carrière. Na afloop schreeuwde de Australiër het uit op de boordradio en mocht voor het eerst plaatsnemen op de hoogste trede van het podium.

"Het is een fantastische dag. Ik wilde zo graag winnen na Silverstone," zei Webber. "Gisteren pakte ik de pole en ik wist dat ik in een goede positie was om vandaag de race te winnen. De enige test voor mij zou de regen zijn, maar die bleef weg. Bij de start verloor ik Rubens Barrichello uit het oog, dus ik dacht dat hij weg was en ik ging wat naar rechts. Toen raakte ik hem en dat is niet mijn stijl, dus ik kreeg er straf voor. Ik moest daarvan herstellen en mijn engineer hield mij rustig. Ik pushte zo hard als nodig was, dus het is een geweldige dag."

"Het was een lastige winter voor mij, maar Sebastian liet zien wat de auto kon doen, dus dat hield mijn motivatie hoog tijdens mijn herstelperiode. Ik wil Dietrich Mateschitz, Red Bull en iedereen in het team bedanken wat ze in de winter allemaal voor mij gedaan hebben. Natuurlijk iedereen in Australië die mij gedurende mijn carrière gesteund hebben en tegen de mensen die mij bekritiseerd hebben wil ik hallo zeggen. Het is een geweldige dag voor iedereen die mij geholpen heeft tot waar ik nu sta."