Gemengde gevoelens bij McLaren

Peterselieman
Het Formule 1-team van McLaren beleefde in Duitsland een Grand Prix-weekend met hoogte- en dieptepunten. De Britse renstal vierde de vijfde en zesde startplaats als een overwinning, maar kwam van een koude kermis thuis toen in de race Heikki Kovalainen achtste werd en Lewis Hamilton achttiende.

Hamilton kende in de race een goede start en leek een plaats in de top drie te bemachtigen. De Brit kreeg echter te maken met een lekke band en viel daarmee terug naar de laatste plaats in de race. Kovalainen pakte plaats drie, maar kon deze na zijn stops niet vasthouden. De Fin had het geluk dat zijn landgenoot Kimi Räikkönen uitviel en Adrian Sutil terugviel, zodat hij nog een punt kon pakken.

"Als je me op vrijdag verteld had dat ik punten zou kunnen scoren, dan had ik het niet geloofd," zei Kovalainen. "Het was een lastig weekend, want er was lastig temperatuur in de banden te krijgen en grip te vinden. We hebben iedere sessie gepusht en dat heeft gewerkt. Bij de start konden we dankzij KERS de derde plaats pakken en daarna was het verdedigen. Ik heb de hele race gepusht en het was lastig om punten te pakken, maar we kunnen tevreden zijn over ons werk. Het is goed voor het hele team dat we nu weer de goede kant op lijken te gaan."

Lewis Hamilton was na afloop van zijn race niet blij. "Mijn race was na bocht 1 over," zei de Brit. "Ik had een goede start en ik remde voor bocht 1 toen ik van achteren iets voelde en ik rechtdoor ging. De beschadigde band heeft waarschijnlijk de vloer beschadigd, want het voelde alsof ik op ijs reed. Ik heb het team voorgesteld om de motor en de versnellingsbak te sparen, want er valt in de toekomst veel meer te behalen dan we voor het weekend hadden verwacht. Maar dat is racen, we gaan verder en ik kijk alweer uit naar de volgende race."