Webber: "Dit is eindelijk mijn moment"

donroyco
Het heeft even moeten duren, maar eindelijk is het dan zover: Mark Webber heeft zijn eerste pole te pakken. Op de Nürburgring was de kwalificatie erg hectisch en was er sprake van chaos, zo liet de Australiër weten.

"We zijn écht getest in deze sessie. De teams, de coureurs, iedereen. Eindelijk beleef ik dan mijn moment", zo liet de Red Bull-coureur optekenen. "Het was één grote chaos, maar ik heb op het juiste moment een zeer goede tijd gereden. Dat is zeer belangrijk voor me. Geweldig om hier pole te trainen. Dat de auto het goed doet, zegt in deze niet zo veel. Het was een strijd tegen de elementen", aldus Webber.

Webber is de eerste op pole position sinds zijn landgenoot Alan Jones in 1980 (Williams). Hij wil dan ook heel graag zijn pole omzetten in zijn eerste overwinning. "Ik hoop het echt. Ik bevond me in een geweldige uitgangspositie; het loopt dit seizoen geweldig. Nu ga ik proberen mijn eerste race te winnen. Ik hoop stiekem op een saaie, snel besliste race. Dat zou mij niet verkeerd uitkomen. Het voelt fantastisch om te kunnen strijden om ereplaatsen. Ik hoop dat het morgen opnieuw mijn dag is. Ik ben een paar keer in de buurt geweest, maar die ene speciale dag moet nog komen."