Schoppende bondscoach Aguirre wilde bal aannemen

donroyco
De Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre heeft tijdens de wedstrijd tegen Panama een schop uitgedeeld aan een speler van de tegenstander, Ricardo Phillips. Naar aanleiding daarvan riep de Mexicaanse voetbalbond de keuzeheer op het matje.

Tijdens het duel probeerde Aguirre naar eigen zeggen een bal tegen te houden die over de zijlijn rolde. Hij plantte zijn voet echter niet tegen de bal, maar trapte Phillips op het bovenbeen. De speler van Panama schreeuwde het eerst uit. Na enkele seconden besloot Phillips echter om de strijd aan te gaan en hij gaf Aguirre een duw. De 'kemphanen' moesten beiden het speelveld verlaten.

Aguirre ging niet op de tribune zitten, maar besloot in plaats daarvan minutenlang aan de zijlijn te blijven staan. Toen de oefenmeester uiteindelijk alsnog langs de kant van het veld verdween, kon de wedstrijd worden hervat. Het werd uiteindelijk 1-1.

De FIFA zal zich nu buigen over de zaak. De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond kan Aguirre een schorsing opleggen. Wellicht mist de keuzeheer het WK-kwalificatieduel tegen de Verenigde Staten, dat plaats heeft op 12 augustus.

Klik hier voor een filmpje, het voorval is te zien vanaf 0:53.