Sutil erg blij met prestatie in eigen land

Peterselieman
Adrian Sutil heeft vandaag voor Force India voor veel gejuich gezorgd door in de kwalificatie tot een zevende startplaats te komen. Giancarlo Fisichella kwam door de regen en het verkeer niet verder dan plaats achttien.

"Ik ben erg blij, zelfs een van de meest blije personen in de F1 nu," zei Sutil. "Het is mijn thuisrace en mijn beste kwalificatie positie tot nu toe in de Formule 1, dus het was een geweldige kwalificatie voor ons. Het was wat lastig, maar onze beslissingen waren goed en op tijd, zeker in Q2 in de regen. We namen een risico met de droogweerbanden en we deden het een ronde eerder dan alle anderen. Daardoor kon ik de derde snelste ronde rijden. In Q3 ging het met veel brandstof aan boord erg goed en ik werd zevende. Ik ben erg blij voor iedereen in het team, want we hebben in de laatste maanden erg hard gewerkt. Nu moeten we punten scoren."

Ook teambaas Vijay Mallya was erg te spreken over het resultaat van Sutil. "Overbodig om te zeggen dat ik erg tevreden ben over het resultaat van het team vandaag. We kwamen naar Duitsland met de hoop om in Q2 te geraken en we haalden Q3 dankzij de prestaties van het team en een erg goede prestatie van Adrian. Om dit te doen in zijn thuisland is zonder twijfel extra speciaal voor hem. We zijn nu in een goede positie voor de race van morgen en ik hoop dat we eindelijk die langverwachte punten kunnen behalen."