Maresca verbindt zich aan Olympiakos

donroyco
FC Sevilla heeft de transfer van Enzo Maresca naar Olympiakos Piraeus bevestigd op het digitale thuis. Daarmee komt er een eind aan een vierjarig dienstverband van Maresca bij de Spaanse club.

Het is vooralsnog niet bekend hoeveel geld de Griekse grootmacht overmaakt naar Sevilla. De middenvelder, wiens contract in medio 2010 afliep, zal in ieder geval zondag op een persconferentie voor het eerst spreken over zijn overgang.

De 29-jarige Italiaanse speler belandde vier jaar terug via Fiorentina bij Sevilla. In de jaren daarvoor wisselde hij graag van club, daar hij achtereenvolgens bij West Bromwich Albion, Juventus, Bologna, Piacenza, nogmaals Juventus en Fiorentina zijn kunsten vertoonde.

Sevilla betaalde in 2005 een transfersom van 2,5 miljoen euro voor Maresca, die van dichtbij meemaakte hoe de Spanjaarden tweemaal de UEFA Cup wonnen. Verder legde de middenvelder met de club nog één keer beslag op de Copa del Rey, eenmaal op de Spaanse Super Cup en per slot van rekening op een Europese Super Cup.