Hamilton: "Punten op zondag mogelijk"

Peterselieman
Het Formule 1-team van McLaren heeft vele nieuwe delen meegenomen naar de Grand Prix van Duitsland. Het Britse team zag Heikki Kovalainen de dag in de achterhoede eindigen, terwijl Lewis Hamilton na de tweede vrije training de snelste was.

"De auto komt nog steeds downforce tekort, maar de nieuwe delen zorgen zeker voor verbetering," zei Lewis Hamilton. "We hebben nog een lange weg te gaan, maar deze nieuwe delen zijn een stap in de goede richting. De jongens in de fabriek hebben ongelofelijk goed werk verricht en ik hoorde dat er een iemand was die 36 uur non stop heeft gewerkt om een onderdeel op tijd af te hebben. Hopelijk kunnen we morgen in Q3 raken en op zondag punten scoren."

Zijn teamgenoot Heikki Kovalainen begrijpt dat zijn auto nog niet voorzien is van de nieuwe delen. "Zonder de nieuwe delen hadden we geen goed pakket en problemen om hitte in de banden te krijgen. Het gebrek aan onderdelen toont hoe hard we werken en dat begrijp ik. Het is jammer dat het team niet twee complete sets voor de auto's heeft. Ik ga er dit weekend samen met mijn engineers weer voor en elke verbetering die wij vinden komt het team ten goede."