Financieel gebaar van Feyenoord-spelers

Ermin (TheClown1)
De spelers van Feyenoord hebben besloten om het komend seizoen af te zien van een gedeelte van hun winstpremies. Door de financiële situatie van de club werd er een nieuw premiesysteem ingesteld om de uitgaven te beperken.

"Dat initiatief is vanuit de spelers zelf gekomen", laat algemeen directeur Eric Gudde weten. Waar voorheen een bonus werd uitbetaald bij ieder punt in de competitie, krijgen de spelers nu pas een extraatje indien er een prijs wordt gepakt of Europees voetbal wordt behaald.

"Dit gebaar laat duidelijk zien dat de spelers begaan zijn met de club", vervolgt Gudde. Ondanks het gulle gebaar moet Feyenoord op de centen letten. "Maar we hebben inmiddels een aantal belangrijke stappen gezet."

"Doordat er een aantal spelers is vertrokken, maar ook door tal van maatregelen binnen de totale organisatie. Dit gebaar van de spelers heeft daar alleen maar bij geholpen", besluit het directielid. De onlangs aangetrokken Sekou Cissé ontvangt komend seizoen geen salaris van Feyenoord. De Ivoriaanse aanvaller krijgt zijn loon met behulp van externe financiers, die ook zijn transfersom betaalden. Vanaf het seizoen 2010/2011 moet de club zelf opdraaien voor zijn salaris, er wordt immers verwacht dat de begroting dan op orde zal zijn.