Lisandro López naar Lyon

Bas (skittelman)
Lisandro López is de nieuwe spits van Olympique Lyon. De Franse club kwam vannacht tot een akkoord met FC Porto over de transfervoorwaarden van de Argentijnse aanvaller.

Lyon moet diep in de buidel tasten voor López. De onttroonde Franse kampioen maakt 24 miljoen euro over aan Porto, dat eventueel nog vier miljoen extra kan ontvangen als de sportieve resultaten van l'OL aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Lyon en López moeten zelf nog tot een akkoord komen, meldt Olympique. Bovendien moet de 26-jarige spits nog een medische keuring doorstaan. Aan beide voorwaarde moeten Lyon en López voor 24 juli voldoen. Dat lijkt geen al te groot obstakel. López' zaakwaarnemer Fernando Hidalgo meldde enkele weken geleden dat speler en club een principeovereenkomst hadden.

López voetbalde sinds de zomer van 2005 voor FC Porto. Hij maakte 48 doelpunten, waarvan tien in het laatste seizoen en 23 in 2007/08. Dat was veruit het productiefste jaar uit zijn loopbaan. In Lyon is hij de opvolger van Karim Benzema, die vorige week voor 35 miljoen euro naar Real Madrid verhuisde.