McLaren wil bolide rustiger ontwikkelen

Peterselieman
McLaren heeft een meer beproefde aanpak gekozen bij het updaten van haar Formule 1-auto. Om de opgelopen achterstand in te halen gebruikte McLaren dit jaar de trial-and-error-methode, maar deze blijkt niet te werken. Daarom grijpt teambaas Martin Whitmarsh terug naar de traditionele aanpak.

Voor een van de komende races zit er een grote update aan te komen voor de MP4-24 en McLaren heeft de keuze om deze snel op de auto te zetten of te wachten en het eindresultaat zo beter te laten worden. Whitmarsh geeft de voorkeur aan dit laatste.

"Wat is het? Weet niet hoe het werkt, maar het is op een andere auto, jat het en zet het op onze auto," zei Whitmarsh over de gangbare situatie in de Formule 1. McLaren wil daar nu van af wijken, tenzij ze voor de race in Duitsland in de windtunnel een grote doorbraak vinden.

McLaren zal zich richten op aanpassingen van de voorzijde van de auto, want daar lijkt het fout te zitten bij de bolide. Ook de achterzijde van de bodem van de auto zal geüpgrade gaan worden en nog enkele aerodynamische tweaks. Deze zullen in Hongarije en Valencia gaan komen bij het Britse team.