[IndyCar] Nieuw aerodynamisch pakket voor ovals

Peterselieman
De organisatie van de IndyCar Series heeft aangekondigd dat er enkele updates voor de auto's beschikbaar komen die voor meer neerwaartse druk op de ovals moeten gaan zorgen. Zo zijn er platen voor rond de banden en uitbreidingen van de sidepots beschikbaar.

Dit alles moet zorgen voor ongeveer 135 kilo aan extra neerwaarste druk. Zo kan het inhalen worden bevorderd, iets wat nu lastig is door de luchtwervelingen rond de auto's. De maatregelen gaan in op 1 augustus als er op de oval van Kentucky wordt geracet.

In de huidige situatie zijn er weinig inhaalacties op de baan en vallen er via pitstops positiewisselingen te noteren. In het verleden stond het kampioenschap juist bekend om de vele inhaalacties op het circuit, wat bij de fans voor veel spanning zorgde.

De winnaars van vorige week op de Richmond Speedway Scott Dixon en Dario Franchitti boden de fans al hun excuses aan voor het weinige spektakel dat er te zien was. "Ik denk niet dat het gelijkwaardiger is geworden, want er waren mensen met slechte auto's. We konden niet om ze heen. In het begin van de run reden we 16,8 en vielen daarna terug naar 17,0 seconden per ronde. Maar zodra je in verkeer komt, dan rij je 18,0 of 18,2 seconden per ronde."