Indurain: "Rust rond Contador beetje verstoord"

Sjors (Sj0rSz)
Miguel Indurain is van mening dat Alberto Contador geen volwaardig kopman van Astana is. De Spanjaard, die in het verleden vijf keer in de Franse wielerronde zegevierde, voegde daar wel aan toe dat Johan Bruyneel een potentiële winnaar binnen de gelederen heeft.

"Ik geloof niet dat Astana Armstrong of Contador zal bevoordelen," liet Indurain aan Reuters weten. "Armstrong heeft de rust rond Contador een beetje verstoord, maar ik denk niet genoeg om Bruyneel's plannen in de war te schoppen."

Indurain liet ook weten dat het grote aantal toppers niet voor problemen zal gaan zorgen. "Het team start op diverse andere fronten en of dat nu met Klöden of Leipheimer is, Bruyneel kan hier mee omgaan. Al de renners zijn mannen die te vertrouwen zijn, wat kan helpen om verschillende situaties op te lossen."

De Spanjaard was in elk geval wel van mening dat er geen duidelijke favoriet voor de naderende Tour de France is. "Deze Tour is moeilijk omdat de vroege etappes zwaar zijn, net als de Pyreneeën. Als je daar de tol moet betalen ben je op het einde niet sterk genoeg."