Geblesseerde Horstink speelt niet tegen Italië

donroyco
Een flinke tegenvaller voor de Nederlandse volleybalploeg aan de vooravond van de twee World Leaguewedstrijden tegen Italië. Robert Horstink, de topscorer aan Nederlandse kant in de voorgaande vier duels, zal niet meespelen wegens een rugblessure.

"Het gaat niet om een zware blessure, maar het is niet verantwoord Robert dit weekend te laten spelen", sprak bondscoach Peter Blangé vrijdagmiddag tijdens een persconferentie. "En het is nu niet goed te voorspellen wanneer hij wel weer mee kan doen."

Volgens Blangé is Italië veel sterker dan China, de ploeg die in het afgelopen weekend in Apeldoorn twee keer werd verslagen. "Het verleden telt hier niet en voor ons is het van belang gewoon beter te spelen dan in Apeldoorn. Als we dat doen, hebben we serieus de kans om de Italianen te verslaan."

Volgens de Nederlandse aanvoerder Jeroen Trommel zou het lastig kunnen zijn om messcherp te spelen tegen clubgenoten aan de andere kant van het net. "We zien elkaar in het hotel en maken vriendelijke praatjes. Maar wanneer straks de wedstrijd begint, moet de vriendelijkheid over zijn."

De Italiaanse coach Andrea Anastasi heeft als doel in Eindhoven in ieder geval één keer te winnen. "Ik heb maar twee spelers over van de Olympische selectie en er is nog veel tijd nodig om alles het echt goed te laten lopen." Volgens zijn aanvoerder Matej Cernic werkt de nieuwe Italiaanse ploeg hard om op het EK in september goed te presteren. "Maar natuurlijk willen we ook hier winnen."