Feyenoord haalt Servische verdediger

Michel (methodmich)
Feyenoord heeft een tweede defensieve versterking aangetrokken. Na rechtsback Dani Fernández komt nu ook de Servische centrumverdediger Aleksandar Ignjatovic naar de Kuip.

De 21-jarige Ignjatovic is de door Mario Been gewenste rechtsbenige versterking centraal achterin. De 1.92 meter lange Serviër wordt in eerste instantie voor één seizoen gehuurd van Borac Cacak. De Rotterdammers hebben een optie tot koop bedongen op Ignjatovic, die in zijn vaderland eerder voor Radnicki Nis speelde. Vorig seizoen kwam hij met Borac nog uit in de UEFA Cup, waarin zijn club Ajax trof.

"Wij zijn bijzonder blij dat wij deze jonge, talentvolle verdediger voor deze cruciale positie vast hebben kunnen leggen", zegt Mario Been in een eerste reactie. De speler zelf is al even blij met de transfer: "Ik heb altijd gehoopt om door te kunnen groeien naar een grote club als Feyenoord, maar in Servië weet je nooit wanneer je die stap ook daadwerkelijk kunt maken. Ik ben zeer gelukkig dat ik nu voor Feyenoord mag gaan spelen."

Over zijn doelstellingen is Ignjatovic eveneens helder: "Ik zal honderd procent geven om de trainer en de clubleiding te overtuigen dat ze me definitief vast moeten leggen. Dat is mijn persoonlijke ambitie. Daarnaast ben ik naar Rotterdam gekomen om kampioen te worden. Misschien dit jaar al, maar anders het seizoen erop."