[SF] Nieuwe hoofdsponsor voor klasse

Jorn (existenz)
Superleague Formula gaat een belangrijke nieuwe periode in na het tekenen van een twee-jarig partnerschap met oliegigant Sonangol. De multinational mag zich vanaf nu naamgever noemen van de raceklasse die internationale autosport combineert met de passie van wereldniveau clubvoetbal.

Het 2009 seizoen trapt dit weekend af in Magny-Cours en zal vanaf nu Superleague Formula by Sonangol heten. Sonangol is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich bezig houdt met de olie- en gasproductie in Angola. Het staatsbedrijf is na de Angolese onafhankelijkheid van Portugal in 1975 opgericht en ontving een mandaat voor het beheer van 's lands substantiŽle gas- en oliereserves. Ondanks dat de staat de enige aandeelhouder is, is Sonangol altijd als privaat bedrijf gerund en staat het onder strikt toezicht voor wat betreft de bewaking van zowel de efficiŽntie als productiviteit.

"Nu wij op de drempel staan van de start van ons tweede seizoen zijn wij enorm blij met de aankondiging van deze nieuwe samenwerking met Sonangol. Dit partnerschap zal een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling en groei van Superleague Formula," volgens Alex Andreu, president van Superleague Formula.

"Sonangol is een ambitieus bedrijf met een wereldwijde visie en daarmee een perfecte combinatie met Superleague Formula, die dezelfde doelstellingen nastreeft. We zullen gedurende de volgende twee jaar nauw samenwerken om allebei onze merken verder te ontwikkelen."

Sinds de oprichting heeft Sonangol zijn aandacht en mogelijkheden aangewend om de activiteiten in nieuwe markten te vergroten en verbreden. Door prioriteit te geven aan de ontwikkeling van koolwaterstof, bescherming van het milieu en industriŽle veiligheid, is Sonangol erin geslaagd een breed ontwikkeld bedrijf op te zetten wat gecentreerd is rond olie. Met het hoofdkantoor in Luanda, is Sonangol er trots op het enige bedrijf te zijn dat in het hele land vertegenwoordigd is.

Buiten Angola heeft het bedrijf kantoren in Kongo, Sao Tome e Principe, Kaap VerdiŽ, China, VS, Engeland en Singapore. Meer dan 10 dochtermaatschappijen en 25 joint ventures vormen momenteel wereldwijd de Sonangol Group.

Vanuit een gemengde economische status heeft Sonangol zijn hoofdtaken op andere terreinen kunnen ontwikkelen en is het vandaag de dag tot een zogenaamde 'self-made multi-national' geworden legt Mr. Rosa Santos, woordvoerder van Sonangol uit. "Wij zijn ervan overtuigd dat deze belangrijke nieuwe samenwerking met Superleague Formula ons het ideale platform zal bieden om niet alleen onze huidige internationale status te promoten maar ook om bij te dragen aan onze toekomstige wereldwijde zakelijke groei. De combinatie van eersteklas autosport en beroemde voetbalmerken heeft een grote uitstraling en een enorm potentieel. Wij zijn er trots op dat we deel uit mogen maken van zo'n innovatieve sportieve serie en verheugen ons heel erg op de eerste ronde van de 2009 Superleague Formula by Synangol in Frankrijk aankomende zondag."