Team Garmin zonder Maaskant naar Tour

Sjors (Sj0rSz)
Team Garmin heeft vandaag haar selectie voor de Tour de France bekend gemaakt. De doelstelling van de wielerformatie is het winnen van de tijdrit. Daarnaast wil men met Tyler Farrar de groene trui binnen te halen.

In de selectie van Team Garmin zijn geen Nederlanders opgenomen. Martijn Maaskant maakte vorig jaar nog zijn debuut in La Grande Boucle, maar zal dit dus geen vervolg kunnen geven. Ook Hans Dekkers, Huub Duyn en Ricardo van der Velde vielen buiten de boot.

Opvallend is de uitverkiezing van Christian Vande Velde. De Amerikaan kwam tijdens de Giro d'Italia hard ten val en brak daarbij twee ribben. Daags na dit incident twijfelde men nog of de Franse wielerronde niet te vroeg zou komen.

Daarnaast zijn ook nog een aantal sprinters aan de selectie toegevoegd. David Millar en David Zabriskie worden inmiddels al getipt als mogelijke winnaar van de proloog, die op 4 juli in Monaco wordt verreden.


Selectie Team Garmin:

Julian Dean, Tyler Farrar, Ryder Hesjedal, Daniel Martin, David Millar, Danny Pate, Christian Vande Velde, Bradley Wiggins en David Zabriskie