[WBD] Sharapova uitgeschakeld door Dulko

Niels (DerMeister)
Gisela Dulko heeft tijdens de tweede ronde van Wimbledon voor een grote stunt gezorgd door de Russische Maria Sharapova naar huis te sturen. Dulko win in een prachtige wedstrijd met drie sets van Sharapova; 2-6, 6-3 en 4-6.

In de voorgaande twee ontmoetingen had Dulko in totaal slechts drie games gewonnen van Sharapova, maar dat verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst liet ze dit keer wel blijken. In een mum van tijd had Dulko de eerste set al gewonnen en de Argentijnse liep in de tweede set snel uit naar een 3-0 voorsprong.

Op dat moment liet Dulko duidelijk de teugels varen en Sharapova profiteerde hier optimaal van. De Russische pakte zes games op rij en won de tweede set met 6-3.

In de zeer spannende derde set golfde het spel op en neer. Dulko kon haar ijzersterke spel van de eerste set weer oppakken en brak vroeg in de derde set de opslag van Sharapova. Nadat de Russische, 24e op de plaatsingslijst, had teruggebroken, leverde ze opnieuw haar opslag in. In de zenuwslopende tiende game van de laatste set werkte Sharapova nog wel vier matchpoints weg, maar tijdens de vijfde sloeg ze de bal uit. Daardoor zal Dulko doorgaan naar de derde ronde van Wimbledon.

Na afloop vertelde Dulko: "Het is geweldig om van zo'n speelster te winnen op het centre court van het belangrijkste toernooi ter wereld." Ze vervolgde: "In de tweede set had ik één zwak moment en dan zie je wat zij kan. In de derde set stond ik er gelukkig weer."