FIA publiceert definitieve inschrijflijst F1

Peterselieman
Volgend op het nieuws dat de Formule 1-teams vandaag alsnog een akkoord met de FIA hebben bereikt, heeft de FIA de definitieve inschrijflijst voor het Formule 1-seizoen 2010 bekend gemaakt. Eerder nog moest de FIA een voorlopige lijst publiceren.

Er zijn op de lijst geen verassingen te zien. Alle huidige teams zullen in de Formule 1 blijven, aangevuld met Team US F1, Manor Grand Prix en Campos Meta Team.

Daarnaast maakte de FIA bekend dat de reglementen van 2009 volgend jaar zullen blijven gelden, aangevuld met de wijzigingen zoals deze voor 29 april zijn afgesproken. Verder moeten de huidige teams assistentie gaan verlenen aan de nieuwe teams.

In ruil daarvoor hebben de FOTA-teams besloten dat de FIA het controlerende orgaan in de Formule 1 blijft en hebben de teams zich tot eind 2012 gecommitteerd aan de sport. Verder zal er een geüpgrade versie van het Concorde Agreement uit 1998 in werking gaan treden.

TeamConstructeur
Scuderia Ferrari MarlboroFerrari
Scuderia Toro RossoSTR TBA
Red Bull RacingRBR TBA
AT&T WilliamsWilliams Toyota
Force India F1-teamForce India Mercedes
Vodafone McLaren MercedesMcLaren Mercedes
BMW Sauber F1 TeamBMW Sauber
Renault F1-TeamRenault
Panasonic Toyota RacingToyota
Brawn GP Formula One TeamBrawn TBA
Campos Grand PrixCampos Cosworth
Manor Grand PrixManor Cosworth
Team US F1Team US F1 Cosworth

Achter de teams van Scuderia Toro Rosso, Red Bull Racing en Brawn GP staat TBA. Dit betekent dat ze de motor voor volgend seizoen nog bekend moeten maken.