[WTCC] Uitslag Brno

Jorn (existenz)
Vandaag is een nieuwe ronde in het WTCC-kampioenschap verreden op het circuit van Brno. BMW ging uiteindelijk in beide races er met de overwinning van door. Tim Coronel kende een redelijk debuut en finishte in beide races als tweede Nederlander.

Race 1
Alessandro Zanardi heeft de eerste race in Brno gewonnen. De enerverende race bracht de Italiaan voor het tweede jaar succes. Startend van de derde plaats lukte het Zanardi om een grote botsing te ontwijken waar enkele van zijn BMW-teamgenoten het slachtoffer van werden. Jörg Müller en Gabriele Tarquini bezette uiteindelijk de tweede en derde plaats. Augusto Farfus nam in de eerste bocht Andy Priaulx, Robert Huff, Nicola Larini en Jordi Gené mee in zijn tocht richting de grindbak. Dit veroorzaakte een safety car-situatie die twee rondes duurde. Op dat moment lag Zanardi nog tweede, maar enkele momenten na de herstart veroverde de coureur de eerste plaats. Félix Porteiro veroverde met een zevende plaats de eerste plek bij de Independants, vlak voor Yvan Muller en Tom Coronel. Tom Coronel greep hierdoor net naast de poleposition in de tweede race. Tim Coronel kon de snelheid van zijn broer redelijk bijbenen en kwam als twaalfde over de streep. Jaap van Lagen eindigde als veertiende.

Race 2
BMW ging ook in de tweede race met de eerste plaats er van door. Sergio Hernández won de race vlak voor Yvan Muller en Tiago Monteiro. Félix Porteiro ging goed van start, maar verloor als nog drie plaatsen en kwam weer als beste Indenpendant over de streep. De strijd om de vijfde plaats was hevig. Jörg Müller, Gabriele Tarquini, Rickard Rydell en Andy Priaulx streden hard, maar het duel werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Tarquini. Tom Coronel bezette uiteindelijk de negende plaats. Zijn broer Tim eindigde de race als zestiende en Jaap van Lagen kwam als achttiende over de streep.