Brawn GP verkoopt Honda-auto's

Sally (Tessa)
Om aan geld te komen, verkoopt Brawn GP de oude Honda- en BAR-Formule 1-wagens. Naast de racewagens gaan ook showauto's onder de hamer, net als overalls, materiaal, en merchandise uit de jaren 2001 tot 2007.

Alle motoren en versnellingsbakken zijn overigens uit de auto's gehaald. Dat laat de lege chassis over, al kunnen bedreven technici er weer een werkende wagen van maken. Dat zal zeer waarschijnlijk geen Honda-motor meer zijn.

De Formule 1-bolides die verkocht worden dateren van 2001 tot en met 2006 en behelzen de periodes van British American Tobacco Racing (BAR) en Honda Motor Company. Ze werden gereden door topcoureurs waaronder voormalig wereldkampioen Jaques Villeneuve, Jenson Button en Rubens Barrichello. Geschatte waarden variëren van 7.000 tot 22.000 Britse ponden (8.250 tot 25.950 euro). Daarnaast worden honderden memorabilia aangeboden, waaronder race-overalls, reserve-onderdelen en merchandise.

"Brawn GP is erg trots op onze erfenis van British American Tobacco en Honda, en we hebben een uitgebreide collectie van historische racebolides en memorabilia uit de vroegere jaren van het team geërfd. We zijn opgetogen dat we verzamelaars en fans de kans kunnen bieden om te delen in onze geschiedenis en enkele fantastische items te kopen. Waaronder dus echte raceauto's in deze unieke verkoop", aldus teambaas Nick Fry.

De veiling vindt plaats op 25 juli aanstaande in Silverstone. Voor meer informatie kun je kijken op de site van veilinghuis Bonhams. Een lijst met een beschrijving van de wagens die verkocht gaan worden en een geschatte waarde is hier te vinden.