Brawn: "FOTA-besluit is definitief"

Jorn (existenz)
Ross Brawn heeft aangegeven dat er geen compromis meer zal komen tussen de FOTA en de FIA. Volgens de teambaas is het zeker dat er een alternatieve serie zal komen.

De teambaas is wel van mening dat de grote fabrikanten de kleinere teams deels financieel moeten onderhouden, omdat de kleine teams het anders niet redden. "Het besluit dat de FOTA heeft genomen is definitief en er komt dus geen compromis. De FOTA moet haar plannen en ideeën direct gaan uitvoeren. We gaan niet wachten tot januari en dan kijken wat we gaan doen. Elke dag en week die er voorbij gaat, worden de kansen voor de FIA kleiner. De reden dat wij met de FOTA meegaan, is dat wij willen racen tegen de grote teams."

"Komende week zullen we gaan beginnen aan het technische reglement. De Europese Commissie heeft bepaald dat de FIA zal moeten toezien op deze nieuwe regels. Ze kunnen voor de wedstrijdleiding zorgen bij de nieuwe klasse, maar of we daar gebruik van gaan maken is nog maar de vraag."

"De grote fabrikanten weten dat een kampioenschap niet kan bestaan zonder de rest van de teams. Zij zullen de kleine teams dus ook moeten onderhouden. Ik hoop dat er een oplossing bedacht wordt voor de financiële zaken rondom de kleine teams."