Nakajima blij met vijfde startplek

Peterselieman
Kazuki Nakajima reed vandaag in Groot-Brittannië zijn beste kwalificatie ooit. De Japanner kwam uit op plaats vijf, een positie waar hij erg blij mee was. Zijn teamgenoot Nico Rosberg start morgen vanaf de zevende plaats.

"Vijfde is het beste kwalificatieresultaat dat ik ooit gehaald heb, dus ik ben blij," zei Nakajima. "Na gisteren dacht ik al dat wel vandaag sterk zouden zijn, omdat de auto het erg goed doet hier. We lijken hier een stap voorwaarts gemaakt te hebben en ik wil het team daarvoor erg bedanken. Om als vijfde te mogen starten op mijn faoriete baan is prachtig en ik hoop morgen een solide race te rijden en punten te behalen."

Rosberg was gematigd tevreden na de kwalificatie. "Aan de ene kant ben ik tevreden omdat we vooruitgang boeken en competitief lijken hier, maar aan de andere kant was ik niet in staat om in Q3 alles uit de auto te halen. Maar ik ben toch tevreden waar we nu staan met de auto. Het team heeft fantastisch werk geleverd en met een goede strategie kunnen we punten scoren. Kazuki heeft fantastisch werk geleverd door hier het hele weekend al snel te zijn en morgen ga ik hem proberen in het halen."