BMW doet KERS in de ban

Peterselieman
Het Formule 1-team van BMW Sauber doet het Kinetic Energy Recovery System (KERS) voorgoed in de ban. De renstal denkt dat het de auto meer kan verbeteren zonder het systeem. In een eerder stadium is het team nog de grootste voorstander van het systeem geweest.

BMW maakte de eerste vier races van het seizoen gebruik van KERS, maar besloot het later niet meer te gaan gebruiken en zich te focussen op aerodynamische updates. Hierdoor is het inpassen van KERS in de auto een stuk lastiger geworden en daarom is het nut van het systeem nader bekeken.

"We hebben alles nagelopen op het gebied van de aerodynamica met en zonder KERS aan boord. We hebben veel vooruitgang geboekt in de aerodynamica en daar past KERS niet bij. Omdat we dit jaar meer mogelijkheden zien in het verbeteren van de aerodynamica hebben we enkele dagen geleden besloten om KERS niet meer te gebruiken," meldde teambaas Mario Theissen.

"Ik wil niet zeggen dat de technologie een flop is. Integendeel zelfs. Gegeven de korte ontwikkelingstijd is het prachtig om het systeem werkend te krijgen en dat van ons werkt prima. We hadden er geen enkele problemen mee, zelfs niet in de regen van Maleisië. Het hangt van de reglementen af die je hebt," zei de Duitser over het KERS van BMW.