FC Utrecht start investeringsfonds

René (Eilanden)
FC Utrecht heeft samen met grootaandeelhouder Frans van Seumeren een investeringsfonds opgericht om de spelersgroep te versterken. Dankzij dit fonds waren de Utrechters de afgelopen periode al slagvaardig op de transfermarkt.

De Utrechtse club en Van Seumeren participeren gezamenlijk in het fonds, dat opgezet is naar het voorbeeld van de talentenpool van Feyenoord en het investeringsfonds van FC Groningen. Het fonds wordt ook toegankelijk voor andere geldschieters. De opbrengsten uit het fonds worden uiteindelijk naar rato verdeeld tussen de geldschieters en FC Utrecht.

Volgens voorzietter Jan Willem van Dop gaat de club een nieuwe fase van haar bestaan in: "Noem het maar de fase van het investeren op alle fronten. Investeren is de komende jaren bij ons het sleutelwoord, te beginnen in het seizoen 2009-2010. Investeren in de spelersgroep, in de technische staf, in de financiële partners, in het contact met de Utrechtse samenleving, in de jeugdafdeling, in de scouting van de talenten en in de eigen organisatie. Kortom: FC Utrecht investeert om hogerop te komen."