Williams blijft in de Formule 1

Peterselieman
Het Formule 1-team van Williams heeft gezegd in 2010 gewoon in de Formule 1 uit te willen komen. Hiermee maakt de renstal een einde aan alle geruchten dat het team van Sir Frank Williams toch uit wil komen in de FOTA-serie.

"Williams is een Formule 1-team," zegt directeur Andrew Parr. "Dat is alles wat er valt te zeggen. Wij zien wat de fabrikanten hebben bijgedragen aan de Formule 1, zoals veel status en zoals Frank zegt fantastisch betrouwbare motoren. En ze zijn in veel gevallen in tien tallen jaren goede vrienden met het team geweest."

"Dus het is verschrikkelijk lastig om onszelf nu aan de andere kant van het hek te zien. Tot op zekere hoogte zijn we geen toeschouwers, want dat zou hypocriet zijn, maar we hebben contracten met Max en Bernie en nemen vanwege die contracten deel aan het kampioenschap."

Volgens Parr is Williams gewoonweg niet in staat om als onafhankelijk team de rest te volgen. "Ik ben onder de indruk van Ross Brawn, omdat volgend jaar zijn team geld op moet halen op dezelfde manier als wij dat doen en hij de mogelijk heeft om dat in een ander kampioenschap te moeten doen. Wij kunnen gewoon niet onder de contracten uit en de hoeveelheid geld ophalen om tegen de fabrieksteams zoals Red Bull te gaan racen."