Barça heeft een transferbudget van 35 miljoen euro

RowanF1
Barcelona kan dit seizoen rond de 30 tot 35 miljoen euro aan transfers besteden, zo zegt Joan Boix, één van de mannen van de financiën bij de club.

De Catalanen zijn in de markt voor Valencia-aanvaller David Villa, voor wie Real Madrid 35 miljoen euro wil neertellen. Valencia heeft de onderhandelingen met Real gestaakt om te wachten op een bod van Barcelona. Aangezien Barça niet meer dan 35 miljoen euro te besteden heeft, wordt het een lastige zaak om Villa binnen te halen.

Het aankoopbeleid van Real roept echter vragen op. Tegenover Ona FM zegt Boix: "Het verbaast me dat zij zoveel betalen voor die twee spelers (Ronaldo en Kaká). Het is verkeerd, niet alleen vanwege de financiële situatie, maar het is voor niemand goed."

"Wij kennen onze opties en we zullen met beide benen op de grond blijven staan. Het probleem dat Real krijgt, is dat ze over een paar jaar geld moeten terugbetalen. Wij hebben onlangs veel geld verdiend en we gebruiken dat weer."

Boix verwacht dat Barcelona pas in de laatste week van augustus het team definitief rond heeft. "Dan worden de meeste transfers afgerond. Zonder veel geld uit te geven, kunnen we een prachtig team samenstellen. We hoeven ons niet te haasten."