Webber: "Ik ga mee bij scheiding FIA en FOTA"

RowanF1
Red Bull Racing-coureur Mark Webber zou bij een scheiding tussen de FIA en FOTA met zijn team mee verhuizen naar de nieuwe serie, zo laat hij weten in zijn column voor de BBC. Ook laat hij weten flink te balen over de aandacht die de 'ruzie' opeist, hij vindt dat het een slecht imago aan de sport geeft.

Webber: "Het is jammer dat we voor het tweede opeenvolgende jaar naar Silverstone gaan en de concentratie niet op een geweldige circuit of een mooie race ligt. Vrijdag is een nieuwe deadline in de laatste rel in de Formule 1 en de kranten zullen vol staan over die onzin, terwijl het over Jenson Button, de andere coureurs en de Britse Grand Prix zou moeten gaan."

"Het is teleurstellend dat het zover heeft moeten komen, met de teams en de FIA loodrecht tegenover elkaar vanwege de invoering van een budgetlimiet ter waarde van 45 miljoen euro. Iedereen heeft geprobeerd om te helpen bij de bescherming van de sport, maar je ziet al het opgebouwde langzaam maar zeker vervagen."

"Stabiliteit is goed, je moet niet elke zes maanden veranderingen doorvoeren. De coureurs delen die mening. Ze willen voor de beste teams uitkomen. Dat mag het FIA wereldkampioenschap Formule 1 heten of anders, dat maakt ons niet uit. Ferrari en McLaren zijn wat dat betreft de belangrijkste namen. Iedereen wil voor die teams rijden of ze verslaan, dus wat zij doen zal van grote invloed zijn op de rest."