Fàbregas: "Ik wil ooit weer in Spanje spelen"

RowanF1
Arsenal-aanvoerder Cesc Fàbregas heeft duidelijk gemaakt dat hij komende zomer niet zal vertrekken uit Londen. Zijn droom om ooit in Spanje te voetballen blijft echter.

Fàbregas werd de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar zijn vaderland. Barcelona zou de international van Spanje graag naar zijn roots willen terughalen. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van de Catalanen, waarna Arsenal hem in 2003 vastlegde.

De middenvelder zou onlangs hebben verklaard dat hij zou gaan twijfelen, mocht Barça-coach Josep Guardiola hem bellen. Tegenover Radio Marca neemt Fàbregas echter afstand van deze woorden. "Mijn toekomst is op dit moment op deze plek. Arsenal heeft al verklaard dat ik niet te koop ben en dat vervult me met trots."

Voor een andere Engelse club wil de 22-jarige Fàbregas dan ook niet spelen. "Mocht ik ooit vertrekken bij Arsenal, dan zal ik niet in Engeland blijven. Iedereen weet dat ik graag in de Spaanse competitie wil spelen. In Engeland is de top-vier veel beter dan de rest, in Spanje zit alles dichter bij elkaar."