Geen akkoord tussen FIA en FOTA

Burnie88
De kogel is definitief door de kerk, de FIA heeft namelijk laten weten dat het budgetplafond van 45 miljoen voor volgend jaar gewoon zal blijven staan. Gesprekken met de FOTA-teams zijn op een fiaso uitgelopen.

Afgelopen maandag kwamen de FIA en de financiële deskundigen van de FOTA-teams bijeen. Deze bijeenkomst draaide uit op een fiasco."Helaas lieten de vertegenwoordigers van de FOTA weten dat zij geen toestemming hadden gekregen om de financiële regels voor 2010 met ons te bespreken. Ze waren dus helemaal niet bereid om met ons over de regels te praten", laat de FIA in een verklaring weten."Hierdoor was het niet meer mogelijk om de regels van de FIA naast de voorstellen van de FOTA te leggen en te kijken of er een compromis kon worden gesloten, terwijl dit eigenlijk juist het doel was van de bijeenkomst."

"Om de dialoog toch in stand te houden, hebben we nog wel naar de financiële voorstellen van de FOTA gekeken. Met de voorgestelde maatregelen blijkt het niet mogelijk om de uitgaven van een team te beperken. Een nieuwe financiële wedloop zou hierdoor onvermijdelijk zijn. Daarom blijven de financiële regels die de FIA eerder heeft gepubliceerd, onveranderd."