Burgemeester Nijmegen verbiedt NEC - FC Utrecht

RowanF1
Burgemeester van Nijmegen Thom de Graaf heeft de Eredivisie-wedstrijd tussen NEC en FC Utrecht van vrijdag 21 augustus verboden. NEC en de KNVB zijn not amused over het besluit van De Graaf.

"Ik heb ze gezegd: die wedstrijd moet uit het speelschema," licht De Graaf zijn beslissing toe tegen De Gelderlander. "Wij hebben al in januari aangegeven dat we in augustus geen risicowedstrijden zoals die tegen Utrecht zullen goedkeuren. Dat kost te veel politiecapaciteit en die hebben we dan niet. Vanwege de Vierdaagsefeesten moeten we geweldig veel agenten inzetten in juli, dus is het logisch dat veel politiemensen in augustus op vakantie gaan."

Bij NEC vreest men nu dat men zal moeten uitwijken naar Doetinchem of Arnhem. "Maar ze hadden het kunnen weten," aldus De Graaf. "Eigenlijk wilden we in de eerste helft van augustus helemaal geen thuiswedstrijden toestaan, maar ik heb met de hand over mijn hart gestreken. Die risicowedstrijd tegen Utrecht is echter onbespreekbaar. De KNVB is niet de baas van Nederland."

Swart kan zich niet vinden in het standpunt van de burgemeester en zegt dat het inplannen van het duel met Utrecht niet tegen de regels van de gemeente is. "Men zei toen: geen risicowedstrijd in de tweede helft van augustus en men noemde daarbij specifieke data op zaterdag en zondag. Over de vrijdag werd met geen woord gerept."