Rijnsburgse Boys wint eerste duel om landstitel

Michel (methodmich)
Rijnsburgse Boys heeft de eerste ontmoeting met WKE in de strijd om de landstitel bij de amateurs gewonnen. Op de eigen Middelmors won de zaterdagkampioen met 1-0 van de zondagkampioen, dankzij een benutte strafschop in extra tijd.

De Rijnsburgers kregen daarmee loon naar werken in een tumultueus duel. De thuisploeg kreeg tijdens de wedstrijd namelijk de beste kansen, maar deze waren niet aan de voorwaartsen besteed. Bij WKE diende overigens Joseph Oosting, ex-prof van Emmen en momenteel assistent-trainer, zijn rentree te maken. Na een kwartier viel de speler, die al een jaar is gestopt, in voor zijn geblesseerd geraakte broer Berend.

Na rust maakte Rijnsburgse Boys-verdediger Bennie van Noord een overtreding op Oosting en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Zijn trainer Ted Verdonkschot werd even later ook op rood getrakteerd, na al te stevig commentaar op de leiding. WKE kreeg tegen tien man meer controle over de wedstrijd, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Wel werd een treffer van Paul Weerman wegens buitenspel afgekeurd.

Toen iedereen zich al had verzoend met een doelpuntloos gelijkspel, kreeg WKE-aanvoerder Martijn Doldersum de bal in zijn eigen strafschopgebied tegen de arm. Op advies van de grensrechter kende de scheidsrechter een strafschop toe. Deze werd door Bart Freke koelbloedig benut. Rijnsburgse Boys kreeg dankzij de 1-0 overwinning dus een mooie uitgangspositie voor de return in Emmen volgende week.