Oranje strandt in halve finale in Toulon

donroyco
Chili is te sterk gebleken voor het beloftenelftal van Oranje, dat deelnam aan het Toulon-toernooi in Frankrijk. Op het hoog aangeschreven toernooi waren de Zuid-Amerikanen in de halve finale na strafschoppen te sterk.

De ploeg van trainer Hans Schrijver bereikte afgelopen weekeinde ternauwernood de halve finale van het toernooi, daar het team op basis van onderling resultaat in plaats van de Verenigde Arabische Emiraten een plek in de halve eindstrijd bemachtigde.

Tegenstander werd Chili, dat eerste werd in een groep met onder meer Frankrijk. De Zuid-Amerikanen bleken uiteindelijk te machtig en trokken aan het langste eind na een strafschoppenserie.

Na reguliere speeltijd stond het 1-1 door doelpunten van Ricky van Wolfswinkel en Eduardo Vargas. Een strafschoppenserie moest uitkomst bieden en Van Wolfswinkel miste als enige vanaf elf meter.

Zodoende werd Chili de eerste finalist. In de eindstrijd nemen de Zuid-Amerikanen het op tegen de winnaar van Frankrijk - Argentinië. Vorig jaar werd Chili tweede op het toernooi. In de finale werd destijds van Frankrijk verloren (1-0).