Davis Cup Team speelt in Maastricht‏

Stefan (sportfreak)
Het REAAL Nederlands Davis Cup Team speelt de play-offs tegen Frankrijk voor een plaats in de Wereldgroep in het MECC in Maastricht. Het Davis Cup-duel wordt gespeeld op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september 2009.

Bij winst is het Davis Cup Team in 2009 verzekerd van een plaats in de Wereldgroep. Als ondergrond heeft Davis Cup-captain Jan Siemerink voor gravel gekozen. "Door de goede contacten tussen KNLTB en MECC Maastricht waren de kwaliteit en mogelijkheden van het Maastrichtse beurs- en congrescentrum bij de KNLTB alle lange tijd bekend. Bij de uiteindelijke keuze gaven de ambiance van de stad, de hoogwaardige kwaliteiten van de regio en de daadkracht van MECC Maastricht de doorslag. MECC Maastricht spreekt daarbij haar waardering uit voor de bijdrage van De Provincie Limburg en niet in de laatste plaats de inspanningen op velerlei gebied van de Gemeente Maastricht om dit evenement naar het “MECC” te halen", aldus Madeleine van der Heijden, commercieel manager MECC Maastricht.

De Provincie Limburg is er trots op dat het gelukt is om de Davis Cup naar Maastricht te halen. "Op zo’n een evenement zou ik best graag één van de ballenmeisjes willen zijn", zegt Odile Wolfs (gedeputeerde sport van de provincie Limburg) met een knipoog. De Provincie en de gemeente Maastricht ondersteunen het Davis Cup evenement. "Dit topsportevenement bindt en boeit een groot publiek en is daarom een uithangbord voor het promoten van de tennissport. Het is een uitstekende stimulans voor onze jonge Limburgse tennistalenten om optimaal te trainen en te presteren. Ook wordt dit evenement actief ingezet om breedtesport te stimuleren en daardoor een gezonde en actieve leefstijl. Daarnaast geeft dit topsportevenement een goede economische impuls aan de regio Zuid-Limburg."

"Ook de KNLTB is verheugd met Maastricht als speelstad voor de Davis Cup-ontmoeting Nederland-Frankrijk. De KNLTB vindt het belangrijk om met tennis het land in te gaan. De Davis Cup-ontmoeting tegen Frankrijk is daar bij uitstek geschikt voor. Alle tennisfans kunnen in eigen land wereldtoppers in actie zien. Daarbij is Maastricht één van de mooiste historische steden in Nederland. Ideaal dus voor onze toeschouwers om een weekendje weg te combineren met toptennis , aldus Evert-Jan Hulshof, algemeen directeur van de KNLTB.