Uitspraak in licentiezaak Fortuna op 17 juni

Sjors (Sj0rSz)
Door de rechtbank wordt op 17 juni uitspraak gedaan in de licentiezaak van Fortuna Sittard. De Limburgers sleepten de KNVB voor de rechter en wilden de onlangs ingetrokken licentie terugkrijgen.

Na afloop van het kort geding, dat op woensdag plaatsvond, maakte de rechter duidelijk dat op 17 juni uitsluitsel zal worden gegeven. De voetbalbond en Fortuna wilden dat de zaak met spoed werd afgedaan, aangezien de nieuwe competitie alweer voor de deur staat. Op 24 juni zal de rechtbank het besluit schriftelijk toelichten.

Fortuna werd tijdens het kort geding gesteund door Maarten Schepel. De advocaat verweet de KNVB dat het enkele procedurefouten had gemaakt. De licentiecommissie bestond niet uit de voorgeschreven vijf, maar uit drie leden, wist L1. Fortuna heeft volgens Schepel ook niet kunnen reageren tijdens de procedure van de commissie.

Tot slot werden ook de fusieperikelen uit de kast gehaald. Roda JC en Fortuna zouden gaan fuseren, maar dit ging uiteindelijk niet door. Daardoor hadden de Fortunezen naar eigen zeggen te weinig tijd voor een plan van aanpak. Tevens had de KNVB Fortuna aangespoord om te fuseren.