Colom ontkent gebruik doping

Peterselieman
Wielrenner Antonio Colom Mas heeft ontkent ooit doping te hebben gebruikt. Gisteren werd bekend dat de Spanjaard uit de Katyushaploeg betrapt werd op de EPO-variant CERA. Hangende het onderzoek is hij voorlopig geschorst.

"Ik ontken met klem dat ik ooit epo of een ander dopingproduct heb gebruikt. Mijn advocaten werken hard aan mijn verdediging. Ik heb om te beginnen al meteen een tegenexpertise aangevraagd," zei Colom San.

"Na de Ronde van de Algarve kreeg ik een anoniem telefoontje waarin me gezegd werd dat ik positief zou testen. Tijdens Parijs-Nice gebeurde hetzelfde en bij de start van de Giro werd me gezegd dat ik was betrapt op epo."

Ploegleider Andrei Tchmil zegt dat Colom de antidopingclausule van zijn ploeg nog niet ondertekend had, maar toegezegd had dat te doen. Mocht dat zo zijn, dan is de Spanjaard de ploeg vijf jaarsalarissen schuldig. "Hij zei mij dat hij het document getekend had en zou meebrengen naar de Ronde van Zwitserland. Hij gaf mij zijn woord, dus dat is hetzelfde als een contract. Maar laten we eerst het B-staal afwachten. Wat die boete betreft: die kan nooit de geleden schade voor de ploeg goedmaken. Wat als Katyusha stopt? Dan staan 60 mensen op straat," aldus de Belg in [i]Het Nieuwsblad.