FIA: "FOTA reageert niet geheel negatief"

Peterselieman
De FIA heeft gesteld dat er binnen de FOTA progressie zit over de toekomst van de sport. Ze stelt dat de reactie op de brief om geheel onvoorwaardelijk in te schrijven niet geheel negatief was. Max Mosley heeft de FOTA gevraagd om de voorwaarden zo snel mogelijk te schrappen.

De teams verenigd in de FOTA willen niet dat de budgetlimiet in de Formule 1 volgend jaar 44 miljoen euro is en hebben een tegenvoorstel van 100 miljoen gedaan en daarbij gesteld dat het technisch reglement niet veel veranderd mag worden ten opzichte van 2009. De FIA gaat niet akkoord met deze voorwaarden en heeft dit per brief laten weten aan de teams om zo te bewerkstelligen dat deze zich onvoorwaardelijk inschrijven. De FOTA lijkt hier voorlopig niets voor te voelen.

Daarom heeft de FOTA een brief naar de FIA gestuurd met enkele bijlagen waarin duidelijk uitgelegd wordt onder welke voorwaarden de teams deel willen nemen aan de Formule 1. "De FIA heeft een brief en enkele bijlagen gekregen van de FOTA," meldt een woordvoerder. "Het is niet geheel negatief en momenteel bestuderen we de details."

De FOTA wil door het verder doorvoeren van kostenbesparingen de teams, de FIA en de FOM op een lijn krijgen, zodat alleen een nieuw Concorde Agreement zullen tekenen. De komende dagen zal duidelijk worden of dit lukt, want op 12 juni zal de FIA de definitieve inschrijflijst voor 2010 bekendmaken.