Schumi: "F1 heeft fabrikanten nodig"

Peterselieman
Voormalig wereldkampioen Michael Schumacher vindt dat de fabrieksteams thuishoren in de Formule 1. De Duitser stelt dat de FIA met haar plannen veel te ver is gegaan en dat de organisatie beter moet luisteren naar de wensen van de huidige teams in de sport.

Schumacher deed zijn oproep in een videoboodschap op de site van Ferrari. "Het is geen prettige situatie waar we voor staan, vooral niet voor de sport waarin ik het grootste deel van mijn leven heb deelgenomen en waar ik echt van hou. Om te zien wat er nu gaande is, is niet echt leuk.

"De naam Ferrari is belangrijk, het merk is zo groot in deze sport. Het werd groot door deze sport en vergroeide er tegelijkertijd mee. Een Formule 1 zonder Ferrari of een andere fabrikant is ondenkbaar, omdat ze al zo lang hebben deelgenomen. Ze moeten echt een oplossing vinden en dat is alleen mogelijk als deze past bij de teams die de sport gemaakt hebben tot wat het nu is," zegt de zevenvoudig wereldkampioen.

"Je kunt gewoon niet verwachten dat zulke drastische veranderingen geaccepteerd worden door de fabrikanten. Je hebt dan wel als doel om de kosten te reduceren, maar dat moet je stap voor stap doen en niet in een keer."

Komende vrijdag maakt de FIA de definitieve inschrijflijst voor het seizoen 2010 bekend. Tot die tijd probeert de FIA de huidige Formule 1-teams binnenboord te krijgen en de FOTA probeert de FIA te overtuigen dat de organisatie dat alleen kan doen als het naar de teams luistert.