[NHL] Uitslag Stanley Cup duel 6

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins hebben een beslissende zevende wedstrijd in de strijd om de Stanley Cup afgedwongen. De Detroit Red Wings werden met gedisciplineerd spel en hard werken verslagen met 2-1. Man van de wedstrijd was Marc-Andre Fleury die 25 van de 26 schoten stopte.

De Penguins gingen goed van start. De Red Wings werden in de eerste periode direct onder druk gezet en kwamen daar nauwelijks onderuit. De Penguins wisten in deze periode twaalf schoten op doel te produceren, de Red Wings slechts drie. Alleen Bill Guerin, de veteraan die samen met Sidney Crosby op één line speelt, had al vijf schoten op doel. Gescoord werd er echter niet, beide teams gingen met een 0-0 tussenstand de kleedkamer in. De Red Wings hadden overigens wel twee hele goede kansen via Henrik Zetterberg, maar Fleury bracht in beide gevallen knap redding. Hij kwam hiermee goed terug van de vorige wedstrijd, waarin hij gewisseld werd nadat hij vijf goals moest toestaan in 21 schoten op doel.

Ook in de tweede periode waren de Penguins sterker, het verschil was dat ze nu wel wisten te scoren. Jordan Staal maakte de goal. Hij schaatste in de eerste minuut van deze periode samen met een Detroit-verdediger op het doel af en schoot. Goalie Chris Osgood wist redding te brengen, maar Staal was sneller bij de rebound en kon die alsnog binnenwerken. Gaandeweg de tweede periode kwamen de Red Wings steeds beter in hun spel, maar de Penguins verdedigden sterk. Er werden maar liefst 20 schoten geblockt in deze wedstrijd.

In de laatste periode begonnen de Penguins wederom goed. Na vijf minuten spelen scoorde Tyler Kennedy de winnende 2-0. Hij schaatste achter het net langs en scoorde in de korte hoek. Zijn eerste schot werd nog door Osgood gestopt, in de rebound was het wel raak. Wat volgde was een dominante periode van de Red Wings. Drie minuten na de goal van Kennedy was het alweer 2-1 door toedoen van Kris Draper, een center die normaal gesproken alleen defensief in het stuk voorkomt. Hierna kregen de Red Wings nog erg veel kansen op de gelijkmaker, waarvan de belangrijkste veertien seconden voor het einde van de wedstrijd. Johan Franzen passeerde eindelijk goalie Marc-Andre Fleury, maar verdediger Rob Scuderi bracht op de doellijn redding met zijn schaats.

"Ik ben normaal gesproken meer een stand-up goalie en geen butterfly type," grapte de verdediger. "Ze hadden een man extra op het ijs en dan is het lastig om ieder een mannetje te pakken. Ik ging gewoon voor het doel liggen en hoopte dat ik de puck zou stoppen, en met een beetje mazzel gebeurde dat ook." De laatste, beslissende wedstrijd wordt in de Joe Louis Arena in Detroit gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd wint de Stanley Cup.