Wildcard Wimbledon voor 15-jarige

Peterselieman
De organisatie van het tennistoernooi van Wimbledon heeft heeft de namen van degenen die een wildcard krijgen bekend gemaakt.

Onder hen is het 15-jarige talent Laura Robson uit Groot-Brittannië. Ze is de nummer 482 van de wereldranglijst en de jongste deelnemer sinds Martina Hingis in 1995. Om haar toe te laten tot het hoofdtoernooi heeft de organisatie gebruik gemaakt van de clausule die het toestaat junioren onder zeer bijzondere omstandigheden toe te laten.

Naast Robson kregen bij de vrouwen ook de Britses Elena Baltacha, Katie O'Brien, Melanie South, Georgie Stoop, de Amerikaanse Alexa Glatch en de Portugese Michelle Larcher de Brito een wildcard. Op een later tijdstip zal de laatste wildcard vergeven worden.

Bij de mannen hebben de Britten Alex Bogdanovic, Daniel Evans, Joshua Goodall, James Ward, het Bulgaarse talent Grigor Dimitrov en oud-gediende Juan Carlos Ferrero uit Spanje een wildcard gekregen. Later zullen nog twee tennissers rechtstreeks toegelaten worden tot het toernooi dat op 22 juni begint.