Uitblinker Van der Vaart: "Dit geeft rust"

donroyco
Rafael van der Vaart was zaterdag de uitblinker bij Oranje, dat zich door een 1-2 zege op IJsland plaatste voor het WK in Zuid-Afrika.

Hoe groot is de ontlading? "Groot natuurlijk", lachte Van der Vaart tegen RTL. "We hebben goed gespeeld, vooral de eerste helft, en natuurlijk verdiend gewonnen. We zijn er heel blij mee."

Het spel van Oranje oogde voor rust soepel. "Dat was wel genieten, dat voel je ook wel meteen. Jammer dat je de wedstrijd niet meteen beslist. Maar we zijn er, dat was het voornaamste doel."

Hoe zag Van der Vaart de afgelopen periode? "Het was natuurlijk moeilijk. Een tijd niet gespeeld bij Real, maar de laatste maand alles. Ik heb hier hard getraind en het was hopen dat hij (Van Marwijk red.) voor mij koos. Dat deed-ie. Het ging ook lekker. De eerste helft een paar mooie ballen gegeven, een assist en zelf nog wat kansen. Ik ben heel tevreden."

"Het geeft wel een bepaalde rust dat je er nu bent. Dat is wel mooi. Mijn toekomst bij Real Madrid? Ik wil daar blijven. Dat je niet speelt, daar moet je niet vanuit gaan."