Rijnsburgse Boys wint ook laatste duel

Michel (methodmich)
Rijnsburgse Boys liet in de laatste wedstrijd van de nacompetitie om de titel bij de zaterdagamateurs nog maar eens zien terecht kampioen te zijn. In de laatste wedstrijd werd Harkemase Boys verslagen.

De wedstrijd was na de nederlaag van de Friezen tegen IJsselmeervogels overbodig geworden, maar diende uiteraard nog gespeeld te worden. Kampioen Rijnsburgse Boys spaarde op de eigen Middelmors enkele basiskrachten, terwijl ook Harkemase Boys met enkele invallers speelde. De Friezen spelen dinsdag tegen Barendrecht in de halve finale van de landelijke amateurbeker en richten zich daar nu op.

De wedstrijd werd al vroeg beslist. Jongeling Marc Kabelaar werd al in de tweede minuut binnen het strafschopgebied gevloerd en dus kreeg Rijnsburgse Boys een penalty. Niels Hogewoning faalde niet en bracht de Uien op 1-0. Patrick Goedhart was namens de bezoekers voor rust nog dicht in de buurt van de gelijkmaker, maar zijn poging miste het doel.

In de tweede helft ondernam Harkemase Boys nog wel enkele pogingen om alsnog op gelijke hoogte te komen, maar echt heel gevaarlijk werd men nooit. Ook de voorwaartsen van Rijnsburgse Boys hadden het vizier niet echt op scherp staan, zodat het bij 1-0 bleef. Rijnsburgse Boys mag nu afwachten wie morgen de zondagtitel pakt. Vervolgens gaat men in een tweekamp met die ploeg uitmaken wie landskampioen wordt.

Rijnsburgse Boys - Harkemase Boys 1-0 (1-0)
2. 1-0 Niels Hogewoning (strafschop)

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Rijnsburgse Boys4105-2
2. IJsselmeervogels446-9
3. Harkemase Boys436-6