Raďkkönen ziet toekomst zonnig in

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Na Monaco ziet Kimi Raďkkönen het Formule 1-seizoen toch weer zitten. De Fin kwam daar als derde over de streep en heeft hoop weer vooraan mee te strijden.

Winnen in Turkije ziet de oud wereldkampioen zichzelf niet doen. "Ferrari heeft het de afgelopen drie jaar erg goed gedaan in Turkije, maar dit keer is Brawn GP de grote favoriet want zij hebben vijf van de afgelopen zes races gewonnen. We zijn momenteel bezig om het gat te dichten, maar we hebben nog veel werk te verzetten voordat we weer vooraan kunnen rijden. Die podiumplaats was een mooie beloning voor al het werken tot dan toe. We hebben daar zeker een stap voorwaarts gezet wat het resultaat betreft, maar we moeten nog wel wat geduld hebben. Ik weet dat onze fans ons graag meteen weer zien winnen, maar we moeten realistisch zijn. We staan er nu iets beter voor en we hebben een paar updates voor Turkije, maar de anderen zitten ook niet stil," aldus de Ferrari-coureur.

De Fin vervolgt dat er nog races genoeg zijn dit jaar om het kampioenschap te winnen. "We zijn nu bijna halverwege het seizoen en ik ben nu een stuk optimistischer dan aan het begin van het jaar, vooral door de stappen die we tijdens de afgelopen twee Grands Prix hebben gezet. Ik weet dat er nog meer verbeteringen aan zitten te komen en dat stemt me positief over de toekomst. Als je vijf van de eerste zes races hebt gewonnen, dan maak je een goede kans op de titel, maar het kampioenschap is nog zeker niet voorbij. Er kan nog vanalles gebeuren."